Smørepålegg med artiskokk og hasselnøtter

Artiskokk er en veldig delikat og mild grønnsak som med fordel kan brukes mer enn vi nordmenn vanligvis gjør. Dette smørepålegget smaker nydelig på brødskiven. Smører du det på salte kjeks eller minitoast får du en spennende tapas du kan servere gjestene.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Ha hasselnøttene i en tørr stekepanne på middels varme og rist dem i 4-5 minutter. Avkjøl deretter til romtemperatur.
  2. Ha nøttene i en foodprosessor og finhakk dem.
  3. Tilsett deretter artiskokkhjertene, hvitløk, olivenolje og parmesanost.
  4. Kjør alt til en jevn og fin røre.
  5. Bland til slutt inn hakket bladpersille.
  6. Server smørepålegget til salte kjeks, godt brød eller som dipp til oppkuttede grønnsaker.
Del på Facebook