Søtpotet og asparges på grillen

Søtpotet og asparges på grillen

Søtpotet er for mange en fremmed grønnsak. Men den er ypperlig å grille, så kjøp med deg et par stykker hjem og forsøk. Her griller vi søtpotetbåter sammen med asparges og strør til slutt over kokt quinoa. Enkelt, sunt og supergodt!
Under 20 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Vask og skjær søtpoteter i båter eller skiver. Pensle med olje og strø på salt og pepper.

Vask aspargesen og skjær/knekk bort det nederste grove på stilken. Pensle med olje og strø på salt og pepper.

Legg søtpotetene først på grillen, for de tar lengre tid enn aspargesen. Grill potetbåtene/skivene til de er møre og har fått fin farge - 6-8 minutter. Vend de ofte.

Legg aspargesen på grillen og grill dem til de såvidt er møre, i 3-4 minutter, gjerne på et stykke aluminiumsfolie.

Legg søtpotetbåter og asparges over på et serveringsfat eller på tallerkner. Dryss over kokt quinoa og smak til med salt og pepper.

Del på Facebook