Søtpotetpannekaker med kanelkokte epleskiver

Søtpotetpannekaker med kanelkokte epler

Disse søtpotetpannekakene er mektige, men lag mange, for disse vil gå unna. Epleskiver med smak av kanel til spisser smaken.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2 søtpoteter
  • 3 ss limesaft
  • 4 egg
  • 1 dl hvetemel
  • salt og nykvernet pepper
  • 2 ss olje til steking av pannekakene
  • 2 ss smør
  • 2 epler
  • 2 ts malt kanel

Fremgangsmåte

Skrell og rasp løk fint og skrell og rasp søtpotet litt grovere. Bland sammen løk og søtpotet med limesafte, egg, hvetemel, salt og pepper. Stek pannekaker i olje over relativt høy varme til det er sprøtt og gyllent på begge siden.

Smelt smør og dryss over kanel. Skjær epler i tynne skiver og la dem putre i kanelsmøret til de er begynt å bli litt møre.

Server nystekte søtpotetpannekaker med en stor skje kanel-epler.

Del på Facebook