Torsk med asparges på hvitt fat

Søtpotetpuré og asparges med bakt torskefilet

Med en sylinder av rotgrønnsaker, puré av søtpotet, asparges og spennende tilbehør av kålrot og appelsin klarer du garantert å imponere.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 100 g salt
  • 1 l vann

Søtpotetpuré

  • 800 g søtpoteter
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Asparges

Rotfruktsylinder

Appelsinkålrot

  • 100 g kålrot
  • 5 dl friskpresset appelsinsaft

Fremgangsmåte

Skjær fisken i serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp. Legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse.

Søtpotetpuré:

Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann. Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.

Asparges:

Brekk av den nederste delen på stilken, og kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem i olivenolje med pepper og sitronsaft.

Rotfruktsylinder:

Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Press terningene i en liten stålsylinder (se bildet) og la stå til servering.

Appelsinkålrot:

Skjær kålrot i 1/2 cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.

En fyldig rødvinssaus til smaker kjempegodt.

 

Del på Facebook