Søtpotetsuppe i grønn skål

Søtpotetsuppe

Å bruke søtpotet i supper gir deg et fantastisk nydelig måltid som kan serveres til middag eller kvelds. Her har vi, ved siden av søtpotet, tilsatt litt løk og hakket frisk timian.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 søtpoteter skrelt og i grove terninger
  • 2 ss rapsolje
  • 1 løk i ringer
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 2 ts hakket frisk timian
  • 1 dl matyoghurt
  • 4 skiver ristet brød

Fremgangsmåte

Varm olje i en kjele og tilsett løkringer og spisskummin. La det surre i 3-4 minutter.

Tilsett søtpotetterningene og hell over buljong/kraft.

Kok til søtpotetterningene er møre, 15-20 minutter.

Mos suppen med en stavikser, e.l. og tilsett yoghurt. Smak til med timian.

Skjær gjerne de ristede brødskivene ut i fine figurer (pepperkakeformer er fine å bruke) eller bare i terninger.

Server suppen med brødfigurer eller terninger ved siden av eller i suppen.

 

Hopp over brødbitene eller bytt ut med glutenfri brød for en glutenfri suppe. Matyoghurt kan byttes ut med laktosefri variant.

Del på Facebook