Søtpotetsuppe i grønn skål

Søtpotetsuppe

Å bruke søtpotet i supper gir deg et fantastisk nydelig måltid som kan serveres til middag eller kvelds. Her har vi, ved siden av søtpotet, tilsatt litt løk og hakket frisk timian.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 søtpoteter skrelt og i grove terninger
  • 2 ss rapsolje
  • 1 løk i ringer
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 2 ts hakket frisk timian
  • 1 dl matyoghurt
  • 4 skiver ristet brød

Fremgangsmåte

  1. Varm olje i en kjele på middels varme og tilsett løkringer og spisskummin. La det surre i 3-4 minutter.
  2. Tilsett søtpotetterningene og hell over buljong/kraft.
  3. Kok til søtpotetterningene er møre, 15-20 minutter.
  4. Mos suppen med en stavikser, e.l. og tilsett yoghurt. Smak til med timian.
  5. Skjær gjerne de ristede brødskivene ut i fine figurer (pepperkakeformer er fine å bruke) eller bare i terninger.
  6. Server suppen med brødfigurer eller terninger ved siden av eller i suppen.
    Hopp over brødbitene eller bytt ut med glutenfri brød for en glutenfri suppe. Matyoghurt kan byttes ut med laktosefri variant. Du kan også bruke creme fraiche.
Del på Facebook