Spicy grønnsaklasagne

Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk. Retten er litt tidkrevende, men den tar det igjen på smaken. Server en frisk grønn salat til.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Tomatsaus

  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 hakket løk
  • 4 båter hvitløk - hakket
  • 6 frisk sjampinjong i skiver
  • 2 revet gulrøtter
  • 1 skive sellerirot - revet
  • 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 0,25 ts malt kanel
  • litt salt og pepper

Mellom lagene

Hvit saus

  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 1 ts malt muskat
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 dl revet hvitost til sausen
  • 1 dl revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).
  2. Rens og hakk løk og hvitløk.
  3. Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.
  4. Skjær sjampinjong i skiver.
  5. Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
  6. Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
  7. Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
  8. Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.
  9. Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.
  10. Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.
  11. Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.
  12. En grønn salat til smaker godt.
Del på Facebook