Spicy grønnsaklasagne

Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk. Retten er litt tidkrevende, men den tar det igjen på smaken. Server en frisk grønn salat til.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Tomatsaus

  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 hakket løk
  • 4 båter hvitløk - hakket
  • 6 frisk sjampinjong i skiver
  • 2 revet gulrøtter
  • 1 skive sellerirot - revet
  • 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 0,25 ts malt kanel
  • litt salt og pepper

Mellom lagene

Hvit saus

  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 1 ts malt muskat
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 dl revet hvitost til sausen
  • 1 dl revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).
  2. Rens og hakk løk og hvitløk.
  3. Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.
  4. Skjær sjampinjong i skiver.
  5. Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
  6. Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
  7. Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
  8. Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.
  9. Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.
  10. Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.
  11. Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.
  12. En grønn salat til smaker godt.
Del på Facebook