Kroningspai, pai med spinat

Spinatpai

Oppdag enkelheten ved å lage en deilig pai. Vår spinat- og vårløk pai er en ekte smaksopplevelse med sin friske spinat, saftige vårløk og raffinerte hint av estragon.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paibunn

  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl grovbakstmel
  • 2 ss vann

Fyll

  • 1 dl melk
  • 1 dl matfløte
  • 3 egg
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 1 ts salt og pepper
  • 100 g revet cheddar ost
  • frest 180 g hakket frisk spinat
  • 3 finhakket vårløk

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til en litt fast deig.
  2. Kjevle ut deigen til en rund leiv, og flytt den over i en ildfast paiform.
  3. Prikle deigen med en gaffel og la paibunnen hvile i kjøleskap i minst 20 minutter.
  4. Forstek paibunnen ved 200 grader C i ca. 10 minutter slik at bunnen ser litt stekt ut.
  5. Reduser ovnstemperaturen til 180°C.
  6. Pisk sammen melk, fløte, egg, urter og krydder.
  7. Fres spinaten i en varm panne slik at den faller litt sammen.
  8. Ta ut paibunnen av ovnen. Strø halvparten av den revne osten i bunnen.
  9. Ha spinat, vårløk og urter i eggeblandingen og hell fyllet over i paiformen.
  10. Dryss over resten av osten.
  11. Sett paiformen inn ovnen og stek i 20–25 minutter til fyllet har stivnet og paien har fått litt farge.

    Server med et dryss av estragon. En frisk salat hører med.
Del på Facebook