Sprø eple- og gresskarchips
Lag din egen chips av epler og gresskar. Det er veldig enkelt, men vi advarer: Du blir lett avhengig, for dette er god snacks.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Eplechips:
- Skyll eplet. Fjern kjernehuset.
- Skjær eplene i syltynne skiver. Bruk gjerne en "mandolin" eller en ostehøvel.
- Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg epleskivene utover. Strø kanel over.
- Sett inn i ovn ved 120°C og stek i 25-35 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
- Oppbevares tørt.
Gresskarchips:
- Skrell gresskaret og del det i båter. Skjær gresskar i veldig tynne skiver.
- Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg gresskarskivene utover. Strø på litt salt.
- Sett inn i ovn ved 120°C og stek i ca. 25-35 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
- Oppbevares tørt.