Miljøbilde av gresskarchips i gråpapirpose og eplechips med kaneldryss på bakepapir.

Sprø eple- og gresskarchips

Lag din egen chips av epler og gresskar. Det er veldig enkelt, men vi advarer: Du blir lett avhengig, for dette er god snacks.
20-40 min

Ingrediensliste

Eplechips

  • 1 eple
  • 1 ts olje
  • 1 ts malt kanel

Gresskarchips

Fremgangsmåte

Eplechips:

  1. Skyll eplet. Fjern kjernehuset.
  2. Skjær eplene i syltynne skiver. Bruk gjerne en "mandolin" eller en ostehøvel.
  3. Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg epleskivene utover. Strø kanel over.
  4. Sett inn i ovn ved 120°C og stek i 25-35 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
  5. Oppbevares tørt.

Gresskarchips:

  1. Skrell gresskaret og del det i båter. Skjær gresskar i veldig tynne skiver.
  2. Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg gresskarskivene utover. Strø på litt salt.
  3. Sett inn i ovn ved 120°C og stek i ca. 25-35 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
  4. Oppbevares tørt.
Del på Facebook