Steel cut grøt med pære og valnøtter

Steel cut-grøt med pærer og valnøtter

Denne typen grøt tar litt lengre tid å lage, men belønner deg med en dypere smak og en fyldigere tekstur. Topp grøten med friske bær, honning, hakkede nøtter eller til og med en dash av kanel for å tilføre ekstra varme og sødme.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 dl Steel cut havregryn
  • 16 dl vann eller melk

Fremgangsmåte

For en mer mettende frokost kan du tilsette skiver av eple eller pære, og kanskje litt gresk yoghurt for en kremet finish. Steel cut havregrøt er en solid start på dagen som holder deg mett lenge. 

  1. Ha havre og vann eller melk i en kjele. Kok opp og la grøten småkoke i 25-30 minutter. Rør i kjelen med jevne mellomrom og tilsett mer vann om nødvendig.
  2. Smak til med salt.
  3. Topp grøten med bringebær, valnøtter og honning 

 

Tips: Om du rister grynene litt først i den varme kjelen, vil grøten få en litt mer nøttaktig smak. 

Del på Facebook