Stekt ris med grønnsaker og egg

Fried rice, eller stekt ris, er en verdenskjent favoritt som er både enkel å lage og skikkelig god. Enten du har rester av grønnsaker i kjøleskapet eller en ferdig blanding i fryseren, er stekt ris med egg en genial måte å lage et smakfullt måltid på. Den passer perfekt alene, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk. Kast inn dine favorittingredienser og sett ditt personlige preg på retten – mulighetene er uendelige!
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kok ris og erter etter anvisning på pakning.
  2. Tilbered grønnsakene som beskrevet. (her kan du bruke det du har, og det du ønsker)
  3. Varm opp olje i en wokpanne eller stor stekepanne.
  4. Fres løk og hvitløk ett minutt før du har i peanøtter og resten av grønnsakene, bortsett fra vårløk og erter som skal i helt til slutt.
  5. La det surre 2-3 minutter.
  6. Tilsett risen, soyasaus og tabascosaus.
  7. Bland eggene sammen. Lag en grop i midten og hell i blandingen i. Rør rundt til eggene har stivnet.
  8. Ha i vårløk og erter til slutt.
  9. Smak til med nykvernet pepper - og server.
Del på Facebook