Stekt ris med grønnsaker og egg
Fried rice, eller stekt ris, er en verdenskjent favoritt som er både enkel å lage og skikkelig god. Enten du har rester av grønnsaker i kjøleskapet eller en ferdig blanding i fryseren, er stekt ris med egg en genial måte å lage et smakfullt måltid på. Den passer perfekt alene, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk. Kast inn dine favorittingredienser og sett ditt personlige preg på retten – mulighetene er uendelige!
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Kok ris og erter etter anvisning på pakning.
- Tilbered grønnsakene som beskrevet. (her kan du bruke det du har, og det du ønsker)
- Varm opp olje i en wokpanne eller stor stekepanne.
- Fres løk og hvitløk ett minutt før du har i peanøtter og resten av grønnsakene, bortsett fra vårløk og erter som skal i helt til slutt.
- La det surre 2-3 minutter.
- Tilsett risen, soyasaus og tabascosaus.
- Bland eggene sammen. Lag en grop i midten og hell i blandingen i. Rør rundt til eggene har stivnet.
- Ha i vårløk og erter til slutt.
- Smak til med nykvernet pepper - og server.