Miljøbilde av stikkelsbærchutney

Stikkelsbærchutney

Deilig chutney av laget med stikkelsbær bruker du som tilbehør til kjøtt eller fisk. Den er også et pikant følge til ost og kjeks.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 kg stikkelsbær
  • 250 g løk
  • 175 g rosiner
  • 350 g sukker
  • 2 laurbærblad
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts hel nellik
  • 6 ss eddik, 7 %

Fremgangsmåte

Skrell løken, skjær dem i små biter og kok dem møre i litt vann. La løken renne av seg.

Ha rene, rensede stikkelsbær i en kjele sammen med løken, rosiner og de øvrige ingrediensene.

Chutneyen skal småkoke ca. 1 time til den er tyktflytende.

Fyll den over på rene glass eller krukker. Avkjøl og sett på lokk.

Del på Facebook