Stuede poteter med dill

Poteter kan gjerne brukes til stuing, som et alternativ til moste eller kokte poteter. Med dill eller andre urter smaker de kjempegodt til fisk, røkt kjøtt eller pølseretter.
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hvit saus

  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ss salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør/margarin og tilsett hvetemel. Spe med melk.
  2. Rør godt. La sausen koke opp.
  3. Potetene skrelles og skjæres i terninger eller båter som tilsettes i sausen.
  4. Sausen skal nå småkoke til potetene er varme, men ikke så lenge at de går i stykker.
  5. Ha i klippet dill.


Kjempegodt til fisk, røkt kjøtt eller pølseretter.

Stuede poteter kan fryses. De bør da tines og varmes i vannbad.

Tips: I stedet for dill kan det brukes kruspersille, forskjellige krydder eller krydderurter, løk, hvitløk eller purre.

Del på Facebook