Indisk-inspirert kyllinggryte

Sunn kyllinggryte med grønnsaker

Denne indisk-inspirerte kyllinggryten med kokosmelk er full av smak og fylt med skjulte grønnsaker – perfekt for hele familien! Oppskriften er enkel å lage og krydderne gir kyllinggryten en deilig curry-smak. Kanskje dette er en middagsfavoritt du vil lage igjen og igjen?
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g kylling

Til ovnsbaking

Til kokossausen

  • 5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 1 buljongterning

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kutt grønnsakene i medium store biter. Ha de i en ildfast form og dryss over olje, krydderne og en klype salt. Bak de i ovnen til de blir gylne (ca. 30 minutter).
  3. Kutt kyllingen i mindre biter og stek de i litt olje til de får en gyllen stekeskorpe.
  4. Kok opp kokosmelken i en kasserolle med buljong. Ha oppi grønnsakene og kjør det til en jevn saus med en stavmikser. Behold noen grove biter hvis ønskelig.
  5. Hvis sausen blir altfor tykk så kan du spe på med litt mer kokosmelk eller vann.
  6. Rør inn kyllingen.
  7. Topp gjerne gryten med fersk koriander.
  8. Hvis ønskelig, server gryten med kokt ris.
Del på Facebook