Crispy potet

Supersprø poteter

De mest sprø potetene lager du med kokte poteter. Denne oppskriften kan lages med både ferske poteter og restene etter gårsdagens kokte potetmiddag.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g poteter
  • 1 dl olje
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ss tørket oregano

Fremgangsmåte

Under finner du framgangsmåte for sprø poteter med både ferske poteter og rester av kokt potet.

Supersprø poteter med ferske poteter:

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Del poteter i 3 cm tykke biter.
  3. Kok potetene i 5 minutter med en teskje bakepulver i vannet.
  4. Ha potetene i en stor bolle med olje og resten av krydderne. Rør hardhendt med en hard sleiv til potetene begynner å gå i oppløsning og får en rufsete og klumpete utside. Dette gir ekstra sprøhet.
  5. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir på. Stekebrettet vil steke potetene mer sprø enn hvis du bruker stekerist.
  6. Bak potetene i ovnen i 30 minutter.
  7. Snu på potetene etter 30 minutter. Skru opp temperaturen til 220 grader og bak de til de blir gylne og sprø (ca 10 minutter til).

Supersprø poteter med restepoteter:

  1. Ha de kokte potetene i en stor bolle med olje og resten av krydderne. Rør hardhendt med en hard sleiv til potetene begynner å gå i oppløsning og får en rufsete og klumpete utside. Dette gir ekstra sprøhet.
  2. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir på. Stekebrettet vil steke potetene mer sprø enn hvis du bruker stekerist.
  3. Bak potetene i ovnen i 30 minutter.
  4. Snu på potetene etter 30 minutter. Skru opp temperaturen til 220 grader og bak de til de blir gylne og sprø (ca 10 minutter til).
     
Del på Facebook