Svartkålsnacks i papirpose

Svartkål-chips

Det er kjempeenkelt å lage chips av svartkål. Litt olje og et snaut kvarter i ovnen og du har deilig snacks. Kan også knuses og ha i salater. Svartkålchips er blitt en slager i bl.a. USA.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 ss valnøttolje
  • 10 blader svartkål
  • et lite dryss flaksalt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C.
  2. Vask kålen godt og tørk den.
  3. Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs stilken på begge sider. Stilken er bitter og trevlete så den brukes ikke.
  4. Ha de lange bladene i en bolle og gni inn med oljen.
  5. Legg bladene på et stekebrett kledd med bakepapir.
  6. Dryss på litt flaksalt.
  7. Bak bladene i ovn til de er helt sprø, maks. 15 minutter.
  8. Server som snacks. Knuste blader er også nydelig i salater eller supper og sauser.
  9. Oppbevares tørt i tett boks.
Del på Facebook