Syltede tomater i eddiklake

Det er skikkelig godt med syltede tomater og det er en fin måte å ta vare på sesongen på. Her et alternativer til syltede tomater med eddiklake. Syltede tomater blir bedre etter et par dager og de tåler oppbevaring godt. De er så anvendelige, et must til grillmaten og i salater.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g tomater - små eller store
  • 3 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 2 dl sukker
  • 1 stjerneanis

Fremgangsmåte

  1. Bruk gjerne grønne tomater. Det er fint om de er faste.
  2. Del store tomater i båter. Små kan være hele.
  3. Kok opp laken.
  4. Rør til alt sukkeret er løst opp.
  5. Ha tomatene i kjelen. Gi dem et oppkok.
  6. Ha tomaten over på rene, varme glass.
  7. Hell laken over. Stjerneanis kan være med i glasset.
  8. Set på lokk og la glasset avkjøles i romtemperatur.
Er du glad i vaniljesmak så kan du gjerne ha med en vaniljestang i laken også.
Del på Facebook