Sylting av blomkål

Syltet blomkål

Syltet blomkål er nydelig garnityr til middagen, supert i salater og smakfullt på brødskiva. Dette er en fin måte å ta vare på grønnsaker du har til overs og smart å ha tilgjengelig. Du trenger rene pene grønnsaker, varme sterile, tørre glass og lake når du skal sylte. God hygiene er viktig.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Laken

  • 1 dl eddik, 7 %
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 1 g salt

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til laken, kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
  2. Rens og skjær grønnsakene som beskrevet.
  3. Ønsker du å sylte store biter bør de få et oppkok i vann med litt salt.
  4. Hell av vannet og legg grønnsakene sammen med laurbærbladene i et varmt, sterilt glass.
  5. Hell kokende varm lake over grønnsakene til de er helt dekket.
  6. Sett på tett lokk.
  7. Avkjøl.

Oppbevar glass med syltet grønnsaker svalt og mørkt, gjerne et par dager før bruk.

Holder seg lenge uåpnet. Åpnet glass bør stå i kjøleskap.

Slik steriliseres glass:

I ovn: rene tørre glass og lokk settes i ovn på 100 grader i minst 10 minutter og fylles med innhold mens de er varme. Sett på lokk.

Ved koking: Rene glass og lokk legges i kokende vann i ett par minutter. Tas opp med en ren klype og tørkes før de fylles med innholdet. Sett på lokk.

Del på Facebook