Syltet kålrot

Syltet kålrot

Kålrot er noe vi burde spise mer av. Så sunt og godt og ikke minst bærekraftig! Syltet kålrot er veldig anvendelig. Det vil garantert overraske deg! Du kan bruke det i en frisk salat, som tilbehør til middagen, som garnityr til sushi (i stedet for syltet ingefær) eller rett og slett som garnityr på brødskiven. Greit å ha et glass med syltet kålrot stående tilgjengelig i kjøleskapet.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Lake

  • 1 dl eddik, 7 %
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0,25 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til laken, kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
  2. Skrell kålrot med en potetskreller eller en skarp kniv. Del den i 2 og deretter i skiver. Da er den lett å strimle eller skjære opp i ønsket størrelse.
  3. Lag tynne strimler eller bånd med potetskrelleren eller skjær i fystikktynne biter med en kniv.
  4. Kok det opp i laken og ha kålrot og lake på sterile glass.
  5. Avkjøl.
  6. Oppbevar glass med syltet grønnsaker svalt og mørkt, gjerne et par dager før bruk.
  7. Holder seg lenge uåpnet. Åpnet glass bør stå i kjøleskap.

Slik steriliseres glass:

I ovn: rene tørre glass og lokk settes i ovn på 100 grader i minst 10 minutter og fylles med innhold mens de er varme. Sett på lokk.

Ved koking: Rene glass og lokk legges i kokende vann i ett par minutter. Tas opp med en ren klype og tørkes før de fylles med innholdet. Sett på lokk.

Les mer om sylting av grønnsaker her:

https://www.frukt.no/artikler/sylting-av-gronnsaker/

Del på Facebook