Syltet sellerirot

Sellerirot egner seg godt til sylting. Prøv syltet sellerirot som tilbehør til svinekjøtt, oksekjøtt, and, lammekjøtt og fet fisk. Den er også nydelig i salater. Fin gave til matentusiasten som har alt.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Til laken

  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts hel rosépepper
  • 1 ts hele korianderfrø
  • 1 laurbærblad

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til laken, kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
  2. Sett oven på 100 grader og varm opp 2-3 rene glass.
  3. Skrell selleriroten, bruk gjerne en potetskreller eller en skarp kniv.
  4. Skjær roten i skiver som du igjen skjærer tynnere skiver og så videre i fyrstikkstore staver. Bruk gjerne mandolin om du har, eller bruk en skarp kniv.
  5. Legg sellerirotstavene på varme, sterile glass.
  6. Hell kokende lake over sellerirotstavene, sett på lokk og la glasset avkjøles i romtemperatur.
  7. Sellerirotstavene er klare til bruk allerede når glasset er avkjølt, men blir enda bedre om de får stå et døgn eller to før bruk. De holder seg godt.
Del på Facebook