Ingredienser
Syltet sellerirot
Under 20 min
Sellerirot egner seg godt til sylting. Prøv syltet sellerirot som tilbehør til svinekjøtt, oksekjøtt, and, lammekjøtt og fet fisk. Den er også nydelig i salater. Fin gave til matentusiasten som har alt.
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene til laken, kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
- Sett oven på 100 grader og varm opp 2-3 rene glass.
- Skrell selleriroten, bruk gjerne en potetskreller eller en skarp kniv.
- Skjær roten i skiver som du igjen skjærer tynnere skiver og så videre i fyrstikkstore staver. Bruk gjerne mandolin om du har, eller bruk en skarp kniv.
- Legg sellerirotstavene på varme, sterile glass.
- Hell kokende lake over sellerirotstavene, sett på lokk og la glasset avkjøles i romtemperatur.
- Sellerirotstavene er klare til bruk allerede når glasset er avkjølt, men blir enda bedre om de får stå et døgn eller to før bruk. De holder seg godt.