Smørepålegg av grønnsaker, tapenade av tomater

Tapenade av soltørkede tomater og bakt paprika

Soltørkede tomater og søt, bakt paprika gir tapanaden vår fin farge og deilig smak. Bruk den som erstatning til smør, som pålegg eller som dipp til grønnsaksnacks.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del paprikaen i to. Drypp på litt olje og bak den i ovnen på 220°C i 12-15 minutter, til de er møre og skallet har fått litt farge Det gir ekstra god smak.
  2. Soltørkede tomater som har ligget i olje tørkes av.
  3. Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser til en grov jevn pure.
  4. Server tapanaden på små brødskiver eller kjeks. Dette blir garantert en vinner på tapasbordet og som snacks.
Det er enkelt å tørke tomater selv. Del små tomater i to og ha dem i stekeovnen i 4-5 timer på 80-90 grader, eller lengre tid på svakere varme. Tørkede tomater får en utrolig god og aromatisk smak. Oppbevar dem i et glass med olivenolje.
Del på Facebook