Tapenade med oliven

Tapanade er en puré som finnes i mange varianter og smaker. Den originale tapanaden kommer fra Provence og består hovedsakelig av oliven, kapers og ansjos. Deilig som pålegg, erstatning til smør eller som dipp til grønnsaksnacks.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 dl sorte oliven uten sten
  • 10 store kapers
  • 5 ansjosfileter
  • 2 finhakket sjalottløk
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • 1 ts limesaft
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til en jevn røre i en hurtigmikser.

Tapanaden egner seg yppelig sammen med pasta, som "smør" på brødskiven, sammen med små toast, som snacks, samt at den er kjempegod som tilbehør til fiske-, fugl- og kjøttretter.

Tapanaden kan oppbevares i kjøleskap i ca. 3 døgn.

Del på Facebook