n dessert med karamellisert eplekake i tynne lag, toppet med vaniljeis og karamellsaus, servert på en liten tallerken. Bak sees flere porsjoner.

Thousand layer apple cake

Disse deilige mini-eplekakene er enkle å lage!
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 epler
  • 4 ss smør
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 2 plater butterdeig
  • 1 egg

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  2. Ha brunt sukker i en liten kasserolle med et par spiseskjeer vann. Ha på medium høy varme og rør mens sukkeret smelter til en tykk sirup. Ha oppi smør og kanel og rør til alt er blandet.
  3. Fjernen kjernen i eplene. Skjær tynne eple-skiver. Du kan bruke kniv, mandolin eller en god ostehøvel.
  4. Dypp epleskivene én og én i smørblandingen. Ha så epleskivene oppå hverandre i hver sin lille ildfaste form. Hell av noe av sirupen som legger seg i bunnen. Hvis du ikke har små ildfaste former kan du bruke et muffinsbrett. Stek epletårnene i ovnen i 10 minutter.
  5. Tin butterdeig-platene på en fjøl. Kutt runde skiver i butterdeigen med et glass.
  6. Visp sammen egg i en liten skål.
  7. Legg butterdeigskivene oppå hvert tårn med epleskiver.
  8. Pensle butterdeigskivene med egg.
  9. Bak epletårnene i ovnen i 20 minutter til. Du kan skru på varmluft de siste 3-5 minuttene for ekstra sprø butterdeig.
  10. Kjøl ned fem minutter før servering.
  11. Servér gjerne med vaniljeis og litt karamellsaus oppå.
Del på Facebook