Tilslorte bondepiker med epler, rabarbra og yoghurt

Tilslørte bondepiker med knuste pepperkaker

Denne tradisjonelle og deilig epledesserten er kjempegod med pepperkakesmuler. Server den i jula. Den vil garantert overraske. Du kan lage den med kesam, yoghurt eller krem. Velg selv! Tilslørte bondepiker bør serveres nylaget. Ingrediensene kan du ha klare på forhånd.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 epler
  • 1 ss vann
  • 1 stjerneanis
  • 2 dl knuste pepperkaker
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Start med å lage eplemos.

  1. Fjern kjernehusene og skjær eplene i biter. Skallet kan gjerne sitte på om du moser med en stavmikser. Da får mosen en fin farge.
  2. Kok eplebitene møre i litt vann, med en stjerneanis. Den tar du ut før du moser eplene.
  3. Mos eplene grovt med en tresleiv eller lag en fin og glatt mos med en stavmikser.
  4. Avkjøl mosen.
  5. Pisk krem og ha i vaniljesukker.
  6. Legg pepperkakesmuler, eplemos og krem lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.
  7. Dryss noen pepperkakesmuler på toppen.
  8. Serveres nylaget.

Det er smart å ta vare på brød- og kakerester du til overs. Tørk det og knus det og bruk det i tilslørte bondepiker.

Del på Facebook