Dessert

Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker er en tradisjonell og deilig dessert som fortjener å komme frem fra glemselen. Eplemos, sprøstekt kavring og krem i en herlig kombinasjon. Det enkle er ofte det beste.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Eplemos

  • 4 epler
  • 1 ss sukker (smak deg frem)
  • 1 ss vann
  • 2 dl knust kavring
  • 2 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage eplemos.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i biter.
  3. Kok eplebitene med 3 ss sukker og vann til eplene er møre og konsistensen er passe. Mengde vann som trengs, avhenger er eplesort. Avkjøl.
  4. Smelt smøret i en stekepanne og tilsett resten av sukkeret. NB. Bruker du sukkerkavring, så behøver du ikke tilsette sukker.
  5. Tilsett kanel og bland godt og la det surre litt i pannen under omrøring. La kavringblandingen avkjøle på kjøkkenpapir.
  6. Legg eplemos, pisket krem og kavring lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.

Tilslørte bondepiker bør serveres med en gang, ellers mister kavringen den deilige sprøheten.

Legg til på Min side
Del på Facebook