Oppskriftsbilde av gresskardessert lagt lagvis i to glass og pyntet med kanelstenger.

Tilslørte gress-karer

En frisk og deilig dessert. Tilslørte bondepiker i en variant med gresskarmos som du må "montere" sammen rett før servering. Har du gresskarmos til overs, så er den fin å fryse ned. Bruk den senere til fyll i terter eller i søtt bakverk.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Søt puré

  • 0,5 kg gresskar
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts malt kanel

Mel- og nøtteblanding

  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 2 dl griljermel
  • 5 finhakkede valnøttkjerner
  • 2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Vask gresskaret godt.

Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.

Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.

Kok opp vann og brunt sukker. Rør godt.

Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.

Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.

Smelt 1 ss smør i en stekepanne og tilsett sukker, griljermel og finhakkede valnøtter.

Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.

Pisk kremfløten stiv.

Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbolle, eller i porsjonsglass, som på bildet.

Server desserten med en gang.

Del på Facebook