Tomat- og løkpai
Pai er alltid et enkelt og godt alternativ til middag eller en smårett til kvelds. Denne tomat- og løkpaien er intet unntak, og det smaker med en grønn salat ved siden av.
40-60 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til paideigen raskt i en foodprocessor. Om deigen blir for hard, så tilsett eventuelt mer vann.
- Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform.
- Prikk paienbunnen med en gaffel, og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.
- Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver.
- Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.
- Skjær tomatene i skiver.
- Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper.
- Fordel løken i paiskallet, og legg over tomatskiver.
- Hell på eggeblandingen og strø over ost.
- Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet og paien har blitt gyllen.
- Server med en grønn salat til.