Tomat- og løkpai med skinke

En saftig og kjempegod pai med tomater og løk som smaker godt til middag med en grønn salat til. Rester av pai passer godt i matboksen på jobb eller skole dagen etter.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • Paideig:
  • 60 g myk margarin
  • 2 dl grovbakstmel
  • 100 g cottage cheese
  • 1 ss vann
  • 1 g Fyll:
  • 1 løk
  • 1 purre
  • 5 tomater
  • 100 g kokt skinke
  • 3 egg
  • 0,5 dl kesam original
  • 1 dl lettmelk
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • nykvernet pepper
  • 2 ss revet hvitost

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.

Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk deigen med en gaffel og la den hvile i kjøleskap i 15 minutter.

Forstek paien ved 225°C i ca. 10 minutter.

Rens og skjær løk i skiver. Rens purren godt og skjær den i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.

Fres grønnsakene i en varm panne med litt olje i 3-4 minutter.

Skjær tomatene i skiver og kokt skinke i strimler.

Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løk og skinke i paiskallet og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.

Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet.

Del på Facebook