Tomatpai med blåmuggost

Denne tomatpaien har en mager og kjempegod bunn. Blåmuggosten, timian og tomatene gir paien en nydelig smak. Du kan bruke både små og store tomater.
Over 60 min

Ingrediensliste

Paideig

  • 2,5 dl hvetemel
  • 75 g smør
  • kesam original

Fyll

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør raskt til deigen samler seg.
  2. Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.
  3. Kjevle paideigen eller trykk den ut i en paiform, ca. 20 cm. i diameter.
  4. Forstek paien ved 200 grader C i ca. 10 minutter. La den avkjøles.
  5. Bland sammen crème fraîche, blåmuggost og egg til en krem. Smør den over bunnen av paiskallet.
  6. Del tomater i skiver og fordel oppå. Strø på pinjekjerner og hakket frisk timian, og stek paien ved 200 grader C i ca. 30 minutter til den har fått fin farge.
Del på Facebook