Tomatpai med blåmuggost

Denne tomatpaien har en mager og kjempegod bunn. Blåmuggosten, timian og tomatene gir paien en nydelig smak. Du kan bruke både små og store tomater.
20-40 min

Ingrediensliste

Paideig

  • 2,5 dl hvetemel
  • 75 g smør
  • kesam original

Fyll

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør raskt til deigen samler seg.
  2. Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.
  3. Kjevle paideigen eller trykk den ut i en paiform, ca. 20 cm. i diameter.
  4. Forstek paien ved 200 grader C i ca. 10 minutter. La den avkjøles.
  5. Bland sammen crème fraîche, blåmuggost og egg til en krem. Smør den over bunnen av paiskallet.
  6. Del tomater i skiver og fordel oppå. Strø på pinjekjerner og hakket frisk timian, og stek paien ved 200 grader C i ca. 30 minutter til den har fått fin farge.
Del på Facebook