Risotto med tomat og bygg
Billig middagsrisotto med masse deilig smak. Dette er en enkel risotto-oppskrift fordi den bruker ekstra vann til å unngå den konstante røringen mange assosierer med risotto. Nyt retten som den er eller toppet med stekt skinke, kylling eller fisk.
40-60 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett en bred kasserolle på medium høy varme.
- Stek løk og gulrot i litt olje og en klype salt til den er gyllen (ca 3 minutter).
- Press oppi hvitløk. Stek 1 minutt til.
- Ha byggryn i kasserollen. Stek den ett minutt til den blir gyllen.
- Ha oppi hakkede tomater, soyasaus, vann og smuldre oppi buljongterninger. Kok opp og ha på lokk. Skru ned til medium varme og la det putre i 20 minutter. Rør et par ganger underveis så bunnen ikke svir seg.
- Ta av lokket og kok til byggrynene er myke (ca. 20 minutter til). Rør i blant og spe på med mer vann hvis risottoen blir for tykk og grøtlignende før byggrynene er ferdikokt.
- Sjekk om byggrynene er ferdigkokt. Skru av varmen og smak til med mer soyasaus.
- Rør inn en håndfull revet ost.
- Servér som den er, eller toppet med det du har av proteiner i kjøleskapet.