Tomatrisotto

Risotto med tomat og bygg

Billig middagsrisotto med masse deilig smak. Dette er en enkel risotto-oppskrift fordi den bruker ekstra vann til å unngå den konstante røringen mange assosierer med risotto. Nyt retten som den er eller toppet med stekt skinke, kylling eller fisk.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g byggryn
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 2 båter hvitløk
  • 400 g hermetiske tomater eller passata
  • 12 dl vann
  • 3 ss soyasaus
  • 2 grønnsakbuljong (terning) - eller kylling
  • 50 g hvitost - eller parmesan

Fremgangsmåte

  1. Sett en bred kasserolle på medium høy varme.
  2. Stek løk og gulrot i litt olje og en klype salt til den er gyllen (ca 3 minutter).
  3. Press oppi hvitløk. Stek 1 minutt til.
  4. Ha byggryn i kasserollen. Stek den ett minutt til den blir gyllen.
  5. Ha oppi hakkede tomater, soyasaus, vann og smuldre oppi buljongterninger. Kok opp og ha på lokk. Skru ned til medium varme og la det putre i 20 minutter. Rør et par ganger underveis så bunnen ikke svir seg.
  6. Ta av lokket og kok til byggrynene er myke (ca. 20 minutter til). Rør i blant og spe på med mer vann hvis risottoen blir for tykk og grøtlignende før byggrynene er ferdikokt.
  7. Sjekk om byggrynene er ferdigkokt. Skru av varmen og smak til med mer soyasaus.
  8. Rør inn en håndfull revet ost.
  9. Servér som den er, eller toppet med det du har av proteiner i kjøleskapet.
Del på Facebook