Tomatsuppe i hvit bolle

Tomatsuppe med timian

Hjemmelaget tomatsuppe med hakket frisk timian og kremost er en smaksbombe av en suppe. Server den til middag med ferskt brød og smør til.
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 finhakket løk
  • 2 båter hvitløk - finhakkede
  • 2 ss olivenolje
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 500 g moden tomater
  • 3 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss kremost med urter
  • salt og pepper
  • smak til med 0,5 ts sukker

Fremgangsmåte

Fjern skinnet på tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann. Da blir skinnet lett å trekke av. Finhakk tomatene.

Surr finhakket løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett buljong (bruk den typen du selv måtte ønske) og hakkede tomater. Kok opp og tilsett hakket frisk timian. Pisk inn kremosten i suppen.

Smak suppen til med salt, pepper og en klype sukker.

Server suppen rykende varm med et dryss timian og ferskt brød og smør til.

Del på Facebook