Tomatsuppe i hvit bolle

Tomatsuppe med timian

Hjemmelaget tomatsuppe med hakket frisk timian og kremost er en smaksbombe av en suppe. Server den til middag med ferskt brød og smør til.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 finhakket løk
  • 2 båter hvitløk - finhakkede
  • 2 ss olivenolje
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 500 g moden tomater
  • 3 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss kremost med urter
  • salt og pepper
  • smak til med 0,5 ts sukker

Fremgangsmåte

Fjern skinnet på tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann. Da blir skinnet lett å trekke av. Finhakk tomatene.

Surr finhakket løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett buljong (bruk den typen du selv måtte ønske) og hakkede tomater. Kok opp og tilsett hakket frisk timian. Pisk inn kremosten i suppen.

Smak suppen til med salt, pepper og en klype sukker.

Server suppen rykende varm med et dryss timian og ferskt brød og smør til.

Del på Facebook