Torsk med rotgrønnsaker og ertepuré

Enkel torskemiddag med ertepuré og soyasmør

En enkel og rask middag der det meste av maten lager seg selv i ovnen. Da får du tid til å lage en deilig ertepuré. Bruk ertepuréen som saus eller lag en bruna smørsaus med soyasaus for ekstra smak.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg dypfryst grønnsaksblanding
  • 800 g torskefilet
  • Ertepuré
  • Fryst 500 g grønne erter
  • 0,5 dl vann
  • 30 g smør
  • Soyasmørsaus (valgfritt)
  • 30 g smør
  • 1 ss soyasaus
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha de dypfryste grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Legg torsken oppå grønnsakene. Dryss litt olje over stekebrettet og ha en klype salt og pepper over torsken. Bak i ovnen etter anvisningene på pakken til grønnsakene.
  2. Kok opp vannet i en kasserolle. Ha oppi grønne erter og la de koke et par minutter. Ta kasserollen av varmen, halvparten av smøret i kasserollen med en klype salt og pepper. Kjør ertene med en stavmikser til du har en jevn og fin puré.
  3. Valgfritt: Smelt resten av smøret på medium varme i en liten kasserolle. Rør mens smøret bobler. Etter hvert vil smøret slutte å boble, få en brun farge og en deilig nøtteaktig smak vil komme fram. Rør inn soyasausen og ta kasserollen av varmen.
  4. Når grønnsakene og torsken er ferdigstekt, server på tallerken med ertepuréen. Gjerne med litt soyasmør på toppen.
Del på Facebook