Langpanne quesadilla

Langpanne quesadilla

Enkel middag til mange: langpanne quesadillas for hele familien! Med sprø tortillaer og deilig smeltet ost blir dette garantert en ny favoritt hos både små og store.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 9 store hvetetortilla - gjerne grove
  • 400 g kjøttdeig
  • 460 g svarte bønner - to bokser
  • 1 boks hermetiske maiskorn
  • 1 løk i terninger
  • 1 paprika i terninger
  • 2 tomater i terninger
  • 0,5 finkuttet slangeagurk i terninger
  • 2 poser tacokrydder
  • 100 g revet hvitost
  • 2 ss finkuttet jalapeno finkuttet
  • 1 beger lettrømme
  • 1 kopp tacosaus

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme. 
  2. Stek kjøttdeig til det er gyllent. Dryss over halvparten av tacokrydderet og kok det inn med en skvett vann.
  3. På et stekebrett med bakepapir: Legg to tortilla lefser ved siden av hverandre i midten av stekebrettet så de overlapper med et par centimeter. Legg så fem  tortillalefser langs kanten slik at hele brettet er dekket og tortillalefser henger delvis over kanten på brettet. Det som henger over kanten skal brukes til å brette over quesedillas senere. 
  4. Ha bønnene utover lefsene. Ha på resten av tacokrydderet. Mos bønnene med en gaffel og smør de utover lefsene.
  5. Ha på kjøttdeig, mais, finkuttet løk, paprika og jalapenos. Strø over revet ost.
  6. Legg en lefse på midten av quesadillaen. Brett lefsekantene over fyllet slik at lefsene ligger som et tett lokk over fyllet..
  7. Stek hele quesadillas i ovnen til lefsene bilr gylne (ca. 20-25 minutter)
  8. La quesedillasen hvile et par minutter.
  9. Skjær quesedillasen opp i porsjonsstykker med en kniv eller pizzahjul. 
  10. Topp med finkuttet agurk og tomat.
  11. Servér med for eksempel salsa, rømme eller guacamole.
Del på Facebook