Varm bjørnebærsuppe med snøegg

Har du bjørnebær i fryseren, er du heldig! Her en dessertsuppe med bjørnebær som smaker himmelsk! Suppen kan serveres både varm, lun og kald.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 200 g frosne bjørnebær
  • 3 eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 125 g sukker
  • 0,5 l melk
  • 1 hel kanel
  • 10 blader frisk mynte

Fremgangsmåte

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen.

 

Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker - litt etter litt.

 

Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av.

 

Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader.

 

Suppen er også god å servere kald.

Del på Facebook