Varm gulrotsalat med kikerter
Denne salaten er et supert innslag på julebuffeten. Du kan gjerne servere denne salaten som en egen liten vegetarrett. Kikertene og fetaost er proteinkilden.
40-60 min
2 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøtter og skjær dem i små staver. Bland med halvparten av oljen og strø på salt.
- La kikertene renne av og bland dem med resten av oljen. Krydre med salt, spisskummen og kajennepepper.
- Fordel gulrøtter og kikerter på hver sin halvdel på en stekeplate med bakepapir.
- Stek midt i ovnen ved 200 grader.
- Etter ca. 15 minutter er kikertene gyldene. Da tar du stekeplaten ut og legger kikertene på en tallerken. Gulrøttene kan steke videre i ca. 15 minutter.
- Skyll og rist vannet av ruccula salaten.
- Bland salaten med olje og sitronsaft.
- Fordel salaten på fat sammen med gulrøtter og kikerter og smuldre fetaosten over. Server den varme salaten som tilbehør f.eks. til pai eller som egen rett.