Verdens enkleste plommeterter
Når norske plommer er på sitt beste, er dette den enkleste plommedesserten du kan trylle frem. Forbered alt på forhånd og stek tertene rett før servering – ferskhet er nøkkelen til suksess. Dette blir garantert en vinner på bordet.
40-60 min
2 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200°C.
- Legg butterdeigsplatene utover et stekebrett med bakepapir. Fryste plater tiner på ca. 10 minutter.
- Del hver plate i 2 slik at du får 8 terter.
- Riss med en skarp kniv langs kantene (ca. 1 cm), ikke helt igjennom. Prikk midten med en gaffel.
- Ha en skje vaniljekrem på hver, og spre det utover i midten.
- Del plommene i 2 og fjern stein. Del gjerne hver halve plomme i 2.
- Fyll midten av hver plate med plommebåtene.
- Pensle alle kantene med sammenpisket egg.
- Steke tertene midt i ovnen i ca. 20 minutter til paiene er gylne.
- Dryss på ristede mandler i skiver eller hakkede valnøtter.
- Pynt med sitronmelisse eller mynte om du ønsker.