Verdens enkleste plommeterter

Når norske plommer er på sitt beste, er dette den enkleste plommedesserten du kan trylle frem. Forbered alt på forhånd og stek tertene rett før servering – ferskhet er nøkkelen til suksess. Dette blir garantert en vinner på bordet.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 plater butterdeig
  • 16 plommer
  • 2 dl ferdig vaniljekrem
  • 1 egg
  • 4 ss ristede mandler i skiver

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Legg butterdeigsplatene utover et stekebrett med bakepapir. Fryste plater tiner på ca. 10 minutter.
  3. Del hver plate i 2 slik at du får 8 terter.
  4. Riss med en skarp kniv langs kantene (ca. 1 cm), ikke helt igjennom. Prikk midten med en gaffel.
  5. Ha en skje vaniljekrem på hver, og spre det utover i midten.
  6. Del plommene i 2 og fjern stein. Del gjerne hver halve plomme i 2.
  7. Fyll midten av hver plate med plommebåtene.
  8. Pensle alle kantene med sammenpisket egg.
  9. Steke tertene midt i ovnen i ca. 20 minutter til paiene er gylne.
  10. Dryss på ristede mandler i skiver eller hakkede valnøtter.
  11. Pynt med sitronmelisse eller mynte om du ønsker.
Del på Facebook