Vintersalat med epler og rodkal

Vintersalat med epler og rødkål

Eple i salater er nydelig, og her har vi en variant som også har rødkål og en deilig dressing bl.a. med honning, sennep og balsamicoeddik i.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 2 ts sennep
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss honning
  • 4 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Lag dressingen først. Bland alle ingrediensene sammen.
  2. Fjern stilken på grønnkålen.
  3. Del rødkålen i båter. Fjern den grove stilen.
  4. Finsnitt rødkålen og grønnkål. Ha kålen i en vid bolle og bland med dressingen.
  5. Skrell klementinene og skjær dem i skiver.
  6. Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i båter. Behold skrellet på.
  7. Ha epler og klementiner i kålen og bland forsiktig.
  8. Server på et fat eller en vid bolle, med et dryss av persille.

Med fetaost og hakkede valnøtter blir denne salaten et lite måltid for seg selv.

Del på Facebook