Wokede rotgrønnsaker på blå asjett

Wokede rotgrønnsaker med parmesansaus

Rotgrønnsaker passer kjempebra i woken. Her har vi brukt gulrøtter, sellerirot, persillerot, pastinakk, kålrot og beter, men du gjerne lage deg din egen blanding. Grønnsakene kan serveres uten saus, men her er forslag til en nydelig saus med parmesan.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Parmesansaus

  • 1 løk
  • 1 ss smør
  • 2 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 6 dl melk
  • 100 g reven parmesan
  • 20 g maisstivelse (maizena)
  • 2 ss kaldt vann
  • salt og pepper
  • sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Lag parmesansausen ved å skrelle og finhakke løken.
  2. Fres løken i 1 ss smør. Ha i hvitvin og la koke ned til det er 1/3 igjen.
  3. Tilsett melken og kok opp igjen.
  4. Bland maizena med 2 ss vann og jevn sausen med dette.
  5. Ha i revet ost, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  6. Skrell grønnsakene og skjær dem i terninger på 2x2 cm.
  7. Varm opp olje i en wokpanne eller stekepanne med høy kant.
  8. Wok grønnsakene på middels høy varme til de er lett gylne og knapt møre.
  9. Server wokede rotgrønnsaker med parmesansausen.
Om du ikke ønsker at rødbetene skal farge over på de andre grønnsakene, så stek/wok dem for seg.
Del på Facebook