01.11.2024 08:06:01 av Torjus Lunder Bredvold,

Oppgaven til Årets Grønne Kokk 2025 er klar

Kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 arrangeres for 10. gang den 19. mars 2025 på Umami Arena på Lillestrøm. Konkurransen setter fokus spesielt på de norske grønne råvarene og skal inspirere til økt bruk av frukt og grønt. Nå er oppgaven klar og alle landets kokker inviteres til å kvalifisere seg.

– Årets oppgave er klar og fram mot 10.desember kan ivrige kokker med ambisjoner om å fremme plantebasert mat melde seg på konkurransen.  En jury vil plukke ut 6 lag med to kokker på hvert lag som får anledning til å briljere i finalen på Umami Arena 19.mars i 2025, forteller prosjektleder i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Torjus Lunder Bredvold.   

– Oppgaven i år er at de 6 finalelagene skal lage en 3 retters meny for 12 personer live på Umami Arena. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren. Vi byr på en skikkelig utfordring og forventer rift om de få plassene vi har for å utmerke seg, avslutter Bredvold 

Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo. Samarbeidspartnere er Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, ASKO Servering, Sportex og UMAMI Arena. 

Mer om oppgaven her

Mer om konkurransen her