19.03.2025 15:51:01 av Iselin Bogstrand Sagen, Innholdsrådgiver ernæring

Årets Grønne Kokk 2025 er kåret

Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.

Høyt nivå og stor konkurransevilje 

Fire lag, bestående av noen av Norges beste faglærte kokker, har kjempet om tittelen i dag. Hver duo har tryllet frem en imponerende treretters meny med utelukkende råvarer fra den grønne sektoren. Fokus har vært på sesongens norske vinterråvarer, og dommerne har vurdert både smak, kreativitet og presentasjon. 

De andre pallplasseringene: 
3. plass: Mats Eriksen – Michaels (Oslo) & Kevin Wollik – Prinsen (Oslo) (lag 2)
2. plass:  Sunniva Aas Mathisen & Jakub Sniegocki – Vaaghals (Oslo) (lag 1)

En vinneroppskrift 

Vinnerlaget sikret seieren med en spennende og nytenkende meny.

Det er bare ufattelig deilig. All honør til gjengen bak her, det er laginnsats da, og det er gøy. Det er også første gang vi konkurrerer som faglærte kokker, da betyr det jo litt ekstra at det går veien, sier Felix Dalen fra Vaaghals.

Vinner av årets grønne kokk 2023 Nils Flatmark er en av årets dommere og fikk kjenne på hvordan det er å være på den andre siden.

Man blir veldig inspirert av det de andre gjør, og det lett å sammenligne med hva man gjorde selv som deltaker. Det er utrolig gøy å se alt det kreative de leverer, og hvordan de ulike grønnsakene presenteres, og at alle grønnsakene kommer frem og spiller sin rolle i retten.

Stor anerkjennelse og imponerende innsats 

Dette var 10. gang konkurransen ble arrangert, og nivået var svært høyt. Lagene ble valgt ut flere måneder i forveien basert på innsendte menyer, og de har trent målrettet frem mot konkurransedagen. 

 Hoveddommer Kjetil Gundersen forteller at det er et veldig høyt nivå og de har forberedt seg godt;

Det har blitt levert veldig mye visuell pen og smakfull mat. Vi har fått sett nye ideer og teknikker vi ikke har sett før.

De fire konkurrerende lagene: 

Lag 1: Sunniva Aas Mathisen & Jakub Sniegocki – Vaaghals (Oslo) 
Lag 2: Mats Eriksen – Michaels (Oslo) & Kevin Wollik – Prinsen (Oslo) 
Lag 3: Kristian Bergland Nilsen & Leonard Stefan Zoltan – La Famiglia, Nyt & Compagniet (Tromsø) 
Lag 4: Aleksander Næss Strand – Arakataka (Oslo) & Felix Dalen – Vaaghals (Oslo) 

Sterkt samarbeid bak konkurransen 

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) organiserer konkurransen i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo. Årets samarbeidspartnere inkluderer Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen Frukt & Grønt, Servicegrossistene, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA. Konkurransekjøkkenene settes opp av Electrolux Professional