19.03.2025 14:00:53 av Iselin Bogstrand Sagen, Innholdsrådgiver ernæring

Vinnere av NM Sunn mat i kantina 2024

Vinnerne av NM Sunn mat i kantina 2024 ble kåret på #MerAv-seminaret under UMAMI arena i Lillestrøm. Coor Service Management vant kjedeprisen, mens The Kitchen at VIA, en del av Furset Kantine, gikk til topps i kategorien for enkeltstående kantiner.

– Det er veldig imponerende å se hva kantinene har gjort av ekstra innsats i konkurranseperioden for å fremme mer frukt, grønnsaker, fisk og grovt korn, sier Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), som er prosjektleder for konkurransen. 

Dedikert kjedevinner: Coor Service Management AS  

I årets konkurranse ble det delt ut første-, andre- og tredjeplass for enkeltstående kantiner, samt en egen kjedepris. 

– Vi er kjempestolte av å ha vunnet kjedeprisen. Prisen speiler vårt dedikerte arbeid for sunn mat, helse og bærekraft på våre kantiner, forteller Marianne Hayes Antonsen fra Coor Service Management AS.

The Kitchen at VIA – en inspirasjonskilde for sunnere kantiner 

Vinneren av kåringen for enkeltstående kantiner, The Kitchen at VIA, utmerker seg ved å ha gjennomført en rekke tiltak for å øke tilbudet av sunnere alternativer. 

– Ekstra fiskepålegg, oppskårede snacks-grønnsaker og to ekstra grovbrød hver dag med hele korn, samt mer byggryn og spelt i de varme hovedrettene. Flere av disse tiltakene har de fortsatt med – noe som jo er hele målet, sier Bogstrand Sagen. 

Kantinen har også vist en sterk kultur for deling, skaperlyst og samhold, noe som har inspirert både ansatte og kunder. 

Furset Kantine ser fremover 

Emma Hesselroth, kommersiell direktør i Furset Kantine AS, lover å videreutvikle satsningen: 

– Vi er utrolig stolte. Sunn, smakfull mat med fokus på kvalitet har alltid vært vår lidenskap. Det var en fantastisk utfordring å løfte dette enda et hakk – og vi stopper ikke her. 

Øvrige plasseringer – kategori enkeltstående kantiner 

2. plass: Handelshøyskolen BI, De Tre Stuer / 4Service 
3. plass: FMC Ågotnes, ISS Facility Service 

Om konkurransen 

  • Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt, Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Norges frukt og grønnsaksgrossisters forbund, og Sjømat Norge.  

  • I juryen satt Gunnar Jensen som er kokk og styrer Mathallen i Tromsø, Kjetil Dale Aas, som er hovedtrener for det norske Baker- og Konditorlandslaget, og Iselin Bogstrand Sagen, ernæringsrådgiver OFG.