Åkerø
Åkerø er grønnhvit med mer eller mindre teglsteinsrødt skall. Fruktkjøttet er grønnhvitt til gulhvitt, svært fast og med en aromatisk, mild, karakteristisk smak. Den har en noe avlang fasong, og det dannes ofte en utvekst ved stilkfestet. Holdbarheten er begrenset, fordi Åkerø har en tendens til å tape smak og fasthet ved lang tids lagring. Åkerø Hassel er en variant med et rødere skall. Sesong: oktober - desember.
Åkerø er grønnhvit med mer eller mindre teglsteinsrødt skall. Fruktkjøttet er grønnhvitt til gulhvitt, svært fast og med en aromatisk, mild, karakteristisk smak. Den har en noe avlang fasong, og fruktkjøttet danner ofte en utvekst ved stilkfestet. Holdbarheten er begrenset, fordi Åkerø har en tendens til å tape smak og fasthet ved lang tids lagring.
Åkerø Hassel er en variant med et rødere skall.
Sesong: oktober - desember.
Næringstabell
Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
- Spiselig del
- 91 %
- Vann
- 86 g
- Kilojoule
- 199 KJ
- Kilokalorier
- 47 Kcal
- Protein
- 0,3 g
- Karbohydrat
- 10 g
- Fett
- 0,1 g
- Norsk
- Epler
- Latin
- Malus domestica
- Engelsk
- Apple
- Tysk
- Apfel
- Fransk
- Pomme
- Spansk
- Manzana
- Italiensk
- Mela