Åkerø

Åkerø er grønnhvit med mer eller mindre teglsteinsrødt skall. Fruktkjøttet er grønnhvitt til gulhvitt, svært fast og med en aromatisk, mild, karakteristisk smak. Den har en noe avlang fasong, og det dannes ofte en utvekst ved stilkfestet. Holdbarheten er begrenset, fordi Åkerø har en tendens til å tape smak og fasthet ved lang tids lagring. Åkerø Hassel er en variant med et rødere skall. Sesong: oktober - desember.

Åkerø er grønnhvit med mer eller mindre teglsteinsrødt skall. Fruktkjøttet er grønnhvitt til gulhvitt, svært fast og med en aromatisk, mild, karakteristisk smak. Den har en noe avlang fasong, og fruktkjøttet danner ofte en utvekst ved stilkfestet. Holdbarheten er begrenset, fordi Åkerø har en tendens til å tape smak og fasthet ved lang tids lagring.

Åkerø Hassel er en variant med et rødere skall.

Sesong: oktober - desember.

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
Beta-karoten
11 µg
Enumettet fett
0 g
Fett
0,1 g
Flerumettet fett
0 g
Folat
1 µg
Fosfor
12 mg
Norsk
Epler
Latin
Malus domestica
Engelsk
Apple
Tysk
Apfel
Fransk
Pomme
Spansk
Manzana
Italiensk
Mela