Aroma
Aroma kommer opprinnelig fra Sverige og har i løpet av få år blitt den viktigste eplesorten i Norge. Aroma er velegnet både som spiseeple og til matretter og har god lagringsevne
Som navnet sier, er Aroma et aromatisk eple med nydelig smak. Eplet har en mørk rød farge som dekker nesten hele frukten. Fruktkjøttet er middels fast og saftig.
Oppbevaring
Epler holder seg best ved oppbevaring i kjøleskap, men smaken kommer best fram når eplene har romtemperatur.
Sesong
Sesongen for Rød Aroma starter i august. Tidigere har sesongen vart ut i november, men med den nye ULO teknologien kan vi nå nye Rød Aroma til jul og utover vinteren.
Næringstabell
Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
- Spiselig del
- 91 %
- Vann
- 86 g
- Kilojoule
- 199 KJ
- Kilokalorier
- 47 Kcal
- Protein
- 0,3 g
- Karbohydrat
- 10 g
- Fett
- 0,1 g
- Norsk
- Epler
- Latin
- Malus domestica
- Engelsk
- Apple
- Tysk
- Apfel
- Fransk
- Pomme
- Spansk
- Manzana
- Italiensk
- Mela