Kaffirlime
Den har en sterk og karakteristisk duft som ikke er lett å erstatte med andre krydder. Men både vanlig limeskall og tildels også sitronskall kan brukes i stedet.
Kaffirlime-blader brukes også mye i det asiatiske kjøkken og da gjerne sammen med kokosmelk. Bladene har en karakteristisk smak av sitron, og utseende minner om laurbærblad.
Bruksområde
Man kombinerer gjerne kaffirlime med ingefær, hvitløk, galangarot og chili i det thailandske kjøkken.
Saften fra kaffirlime brukes bl.a. i fisk- og fjørferetter, og i currypaste er kaffirlime en av de viktige ingrediensene.
Kaffirlimeblad brukes mye i det asiatiske kjøkken, og særlig sammen med kokosmelk. Bladene må skylles nøye før bruk. Om de rives eller strimles grovt så frigjøres smaken bedre enn når de brukes hele. Tre eller fire blader brukes gjerne i en rett til 4 porsjoner. Hele blad fjernes fra maten før servering.
Lagring
8 - 10°C
Frukten oppbevares i kjøleskap.
- Norsk
- Kaffirlime
- Latin
- Citrus hystrix