Gul kiwi
Gul kiwi har et glatt, tynt skall og er ikke hårete som grønn kiwi. Smaken er tropisk søt, og kan minne om en blanding av mango, banan og melon. Fruktkjøttet er gult med små spiselige rødsvarte kjerner. Fasongen er litt avlang, med en liten knopp i enden. Gul kiwi kan spises med skallet på eller på samme måte som vanlig kiwi. Import fra New Zealand i perioden juni - november.
Gul kiwi er en videreutvikling fra grønn kiwi, men med andre egenskaper. Planten er hentet fra Kina, men videreutviklet på New Zealand. Gul kiwi inneholder ikke enzymet actinidin, og frukten er således mindre syrlig. Gul kiwi har et glatt, tynt skall og er ikke hårete som grønn kiwi. Smaken er tropisk søt, og kan minne om en blanding av mango, banan og melon. Fruktkjøttet er gult med små spiselige rødsvarte kjerner. Fasongen er litt avlang, med en liten knopp i enden. Gul kiwi kan spises med skallet på eller på samme måte som vanlig kiwi. Import fra New Zealand i perioden juni november.
Næringstabell
- Spiselig del
- 86 %
- Vann
- 84 g
- Kilojoule
- 239 KJ
- Kilokalorier
- 57 Kcal
- Protein
- 1,1 g
- Karbohydrat
- 10,6 g
- Fett
- 0,5 g
- Norsk
- Kiwi
- Latin
- Actindia chinesis
- Engelsk
- Kiwifruit, Chinese gooseberry
- Tysk
- Kiwi, Chinesische Stachelbeere
- Fransk
- Kiwi
- Spansk
- Kiwi
- Italiensk
- Kiwi