Honningmelon
Honningmelon er en av de mest kjente sukkermelonene vi importerer til Norge. Formen kan variere noe fra rund til oval og skallet er gult og glatt med langsgående furer. Fruktkjøttet er mer grønnaktig i de runde variantene og mer kremaktig gulhvitt i de ovale. I motsetning til de fleste andre sukkermeloner kan honningmelon fortsette modning og smaksutvikling etter høstning. Dette betyr at den kan høstes noe tidligere og dermed oppnå lengre holdbarhet. Smaken er mild og aromatisk. Likevel er smaken mildere i honningmelon enn hos andre melonsorter som galiamelon og ogenmelon.
Bruksområde
Honningmelonen deles i to, og alle frøene i midten skrapes ut med en skje. Deretter deles melonen i mindre biter, fruktkjøttet skjæres løs fra det tykke skallet og serveres. Fint serveringstips er å løsne fruktkjøttet fra skallet, men å servere fruktkjøttet liggende oppå skallet. Honningmelon kan også kuttes i biter og tas med i en fruktsalat eller spises naturell. Nydelig til forrett servert sammen med spekeskinke.
Egenskaper
Honning-melon har lavt energi - og fettinnhold og er en kilde til vitamin C og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.
Kvalitetskrav
Melon må være fast i konsistensen med et hardt skall, fri for skader og mørke flekker. Et tegn på god kvalitet er at melonen er tung i forhold til størrelsen. Når sukkermelon er moden, dannes en synlig ring omkring stilkfestet. Melonen vil også dufte sterkere og fruktkjøttet gi etter for et lett trykk.
- Norsk
- Meloner
- Latin
- Cucumis melo
- Engelsk
- Melon
- Tysk
- Melone
- Fransk
- Melon
- Spansk
- Melón
- Italiensk
- Melone