Nettmelon
Nettmelon har sitt navn etter det karakteristiske nettmønsteret den har på skallet. Skallet har en bunnfarge som er lys gul og nettmønsteret er grå-hvitt til nesten gyllenbrunt. Riktignok har mange andre meloner også et nettmønster på skallet, men den melonen vi snakker om her dyrkes i Skandinavia. Nettmelon er stor og rund med et gult og saftig fruktkjøtt. Den er noe større enn alle de andre sukkermelonene og kan bli opp til 3-4 kilo. Smaken er aromatisk, søt og god.
Bruksområde
Melon deles i to, og alle frøene i midten skrapes ut med en skje. Deretter deles melonen i mindre biter, fruktkjøttet skjæres løs fra det tykke skallet og serveres. Fint serveringstips er å løsne fruktkjøttet fra skallet, men å servere fruktkjøttet liggende oppå skallet. Melon kan også kuttes i biter og tas med i en fruktsalat eller spises naturell. Nydelig til forrett servert sammen med spekeskinke.
Egenskaper
Nettmelon har lavt energi - og fettinnhold.
Kvalitetskrav
Melon må være fast i konsistensen med et hardt skall, fri for skader og mørke flekker. Et tegn på god kvalitet er at melonen er tung i forhold til størrelsen. Når sukkermelon er moden, dannes en synlig ring omkring stilkfestet. Melonen vil også dufte sterkere og fruktkjøttet gi etter for et lett trykk.
- Norsk
- Meloner
- Latin
- Cucumis melo
- Engelsk
- Melon
- Tysk
- Melone
- Fransk
- Melon
- Spansk
- Melón
- Italiensk
- Melone