Conference
De fleste andre pærer blir ikke skikkelig søte og gode før de er så modne at de blir myke. At Conference har denne egenskapen gjør den mer holdbar og lettere å distribuere og lagre enn noen annen pære. Grunnet dette har Conference blitt dominerende sort på det norske markedet.
Bruksområde
Pære spises naturell. Den smaker best moden og kan på en enkel måte ettermodnes i romtemperatur hvis den er hard. Er pæren moden, bør den ikke ligge lenge før den spises. Pære passer fint som mellommåltid, etter et måltid eller sammen med ost. Pære kan også brukes i fruktsalat, i bakverk, desserter, paier eller hermetiseres.
Egenskaper
Pære har lavt fettinnhold og høyt kostfiberinnhold. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.
Kvalitetskrav
Pære skal være fast i konsistensen og fri for støtskader. Den skal være hel, ha stilken på og ikke vise tegn til innskrumpning eller mørke flekker i skallet. Kvaliteten kan variere i forhold til sort og dyrkningssted. Form, farge og smak skal være typisk for sorten og størrelsen i kassen skal være jevn.
Næringstabell
- Spiselig del
- 84 %
- Vann
- 84 g
- Kilojoule
- 182 KJ
- Kilokalorier
- 44 Kcal
- Protein
- 0,4 g
- Karbohydrat
- 8 g
- Fett
- 0,1 g
- Norsk
- Pærer
- Latin
- Pyrus communis
- Engelsk
- Pear
- Tysk
- Birne
- Fransk
- Poire
- Spansk
- Pera
- Italiensk
- Pera