Moltke
Moltke er en storfallen og litt butt pære. Grunnfargen er gulgrønn med enkelte grønne partier og ofte er solsiden rustrød. Skallet er tykt, og fruktkjøttet er hvitt, saftig og velsmakende.
Bruksområde
Pære spises naturell. Den smaker best moden og kan på en enkel måte ettermodnes i romtemperatur hvis den er hard. Er pæren moden, bør den ikke ligge lenge før den spises. Pære passer fint som mellommåltid, etter et måltid eller sammen med ost. Pære kan også brukes i fruktsalat, i bakverk, desserter, paier eller hermetiseres.
Egenskaper
Pære har lavt fettinnhold og høyt kostfiberinnhold. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.
Kvalitetskrav
Pære skal være fast i konsistensen og fri for støtskader. Den skal være hel, ha stilken på og ikke vise tegn til innskrumpning eller mørke flekker i skallet. Kvaliteten kan variere i forhold til sort og dyrkningssted. Form, farge og smak skal være typisk for sorten og størrelsen i kassen skal være jevn.
Næringstabell
Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
- Spiselig del
- 84 %
- Vann
- 84 g
- Kilojoule
- 182 KJ
- Kilokalorier
- 44 Kcal
- Protein
- 0,4 g
- Karbohydrat
- 8 g
- Fett
- 0,1 g
- Norsk
- Pærer
- Latin
- Pyrus communis
- Engelsk
- Pear
- Tysk
- Birne
- Fransk
- Poire
- Spansk
- Pera
- Italiensk
- Pera