Packham's Triumph
Packham's Triumph er en lys grønn pære med rund fasong. Pæren er storfallen, ofte noe uregelmessig i fasongen og med knudrete overflate. Fruktkjøttet er hvitt og meget saftig.
Bruksområde
Pære spises naturell. Den smaker best moden og kan på en enkel måte ettermodnes i romtemperatur hvis den er hard. Er pæren moden, bør den ikke ligge lenge før den spises. Pære passer fint som mellommåltid, etter et måltid eller sammen med ost. Pære kan også brukes i fruktsalat, i bakverk, desserter, paier eller hermetiseres.
Egenskaper
Pære har lavt fettinnhold og høyt kostfiberinnhold. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.
Kvalitetskrav
Pære skal være fast i konsistensen og fri for støtskader. Den skal være hel, ha stilken på og ikke vise tegn til innskrumpning eller mørke flekker i skallet. Kvaliteten kan variere i forhold til sort og dyrkningssted. Form, farge og smak skal være typisk for sorten og størrelsen i kassen skal være jevn.
Næringstabell
Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
- Spiselig del
- 84 %
- Vann
- 84 g
- Kilojoule
- 182 KJ
- Kilokalorier
- 44 Kcal
- Protein
- 0,4 g
- Karbohydrat
- 8 g
- Fett
- 0,1 g
- Norsk
- Pærer
- Latin
- Pyrus communis
- Engelsk
- Pear
- Tysk
- Birne
- Fransk
- Poire
- Spansk
- Pera
- Italiensk
- Pera