Curuba
Curuba er en avlang frukt med gult eller grønt skall og en geléaktig fruktmasse som inneholder mange små frø. Frukten er søt og saftig med en karakteristisk syrlig smak. Brukes mest til dessert, sortbet eller juice. Kan skaffes hele året fra Colombia.
Bruksområde
Pasjonsfrukt spises naturell, og det er det geleaktige fruktkjøttet i midten som spises. Del frukten i to og spis fruktkjøttet med skje direkte fra skallet. Fruktkjøttet kan også skrapes ut og brukes til fruktsalater eller til iskrem. Kan også brukes i sauser, juice eller drinker.
Egenskaper
Pasjonsfrukt er en kilde til vitamin E og C. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Pasjonsfrukt har også høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.
Kvalitetskrav
Pasjonsfrukt skal ikke har sprekker eller bløte flekker i skallet og fargen skal være jevn. Moden frukt har et skrukkete utseende på skallet, mens en umoden frukt har et glatt skall.
Næringstabell
- Spiselig del
- 61 %
- Vann
- 75 g
- Kilojoule
- 184 KJ
- Kilokalorier
- 44 Kcal
- Protein
- 2,6 g
- Karbohydrat
- 5,8 g
- Fett
- 0,4 g
- Norsk
- Pasjonsfrukt
- Latin
- Passiflora edulis
- Engelsk
- Passionfruit, Purple granadille
- Tysk
- Passionsfrucht, Purpurgranadille
- Fransk
- Fruit de la passion
- Spansk
- Granadilla
- Italiensk
- Frutta della passione, Granadiglia